Panasonic має намір збільшити виручку за 5 років на третину, до рекордних 10 трлн ієн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Panasonic має намір збільшити виручку за 5 років на третину, до рекордних 10 трлн ієн

Фондовий ринок
113
Японський багатопрофільний концерн Panasonic Corp. має намір збільшити виручку на 34% за наступні п’ять років – до 10 трлн ієн ($98 млрд) у 2018 фінансовому році, які будуть історичним максимумом для компанії.
Як заявив президент компанії Кадзухиро Цуга журналістам у четвер, стратегія на цей період включає скорочення числа бізнес-підрозділів і продаж єдиного заводу з випуску плазмових панелей в Японії, розташованого в Амагасакі, поблизу Осаки. “Цього разу ми повинні будь-що досягти цього показника в 10 трлн ієн, до якого ми так довго прагнули”, – сказав він.
При цьому глава Panasonic відмовився прокоментувати майбутні обсяги інвестицій компанії.
Згідно з консенсус-прогнозом економістів, опитаних агентством Bloomberg, в поточному фінроці, що завершується 31 березня, виручка Panasonic складе 7,48 трлн ієн.
Panasonic відмовляється від випуску плазмових панелей і робить ставку, зокрема, на підрозділ автомобільної електроніки, яке в тому числі поставляє акумулятори для автомобілів Tesla Motors Inc. Другим “китом” оновленого Panasonic будуть екологічні та інтелектуальні рішення для дому.
За даними джерел The Wall Street Journal, Panasonic веде переговори з Tesla Motors про інвестиції в завод з випуску літій-іонних акумуляторів, який може стати найбільшим у світі. Раніше японський концерн домовився про поставку Tesla 2 млрд акумуляторних елементів до кінця 2017 року. За словами К.Цуги, компанія зараз перебуває в кращому стані, ніж торік, і “збільшення виручки призведе до зростання прибутку”.
Panasonic Corp. є одним зі світових лідерів у виробництві побутової електроніки. Це глобальний концерн, до якого входить близько 600 підприємств і науково-дослідних центрів по всьому світу. Акції Panasonic, що базується в Японії, котируються на фондових біржах Токіо, Осаки, Нагої і Нью-Йорка.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас