ЄБРР відкриє офіс у Львові і збільшить фінансування проектів в Україні на 200 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР відкриє офіс у Львові і збільшить фінансування проектів в Україні на 200 млн євро

Казна та Політика
616
Європейський банк реконструкції ы розвитку має намір збільшити фінансування проектів в Україні з 550 млн євро до 750 млн євро в 2014 році. Про це йдеться в повідомленні банку.
ЄБРР може інвестувати близько 1 млрд євро щороку протягом найближчих декількох років, при цьому банк має намір значно підвищити свої інвестиції з раніше передбачених у 2014 роцы 550 млн євро до 750 млн”, – йдеться у ньому.
Це збільшення передбачається в контексті реакції міжнародного співтовариства на оголошену угоду України з Міжнародним валютним фондом про програму макроекономічної стабілізації.
В цілому портфель інвестицій ЄБРР в Україні нараховує близько 4,7 млрд євро.
Банк також має намір повернутися до суверенного кредитування державного сектору після річної перерви.
У приватному секторі ЄБРР буде активний як в корпоративному, так і у фінансовому секторах, а також забезпечить фінансування для проектів з енергоефективності. Банк буде прагнути до розширення фінансування малих і середніх підприємств і має намір відкрити новий офіс у Львові.
У державному секторі ЄБРР має намір відродити свої інвестиційні плани, які можуть включати в себе деякі великі інфраструктурні проекти, які мають вирішальне значення для відновлення економіки країни.
Також ЄБРР планує відкрити офіс у Львові, який займатиметься питаннями малого та середнього бізнесу, повідомляється в прес-релізі банку.
“Банк буде прагнути до розширення фінансування спеціально для малих і середніх підприємств і має намір відкрити офіс у Львові, щоб посилити свою підтримку цього найважливішого сегмента економіки України”, – вказується в прес-релізі.
На сьогодні в Україні діє лише офіс у Києві.
ЄБРР є найбільшим фінансовим інвестором в Україні. До початку 2014 року банк взяв на себе зобов’язання щодо надання 8,7 млрд євро ($11,9 млрд) у рамках 321 проекту в Україні.
ЄБРР заявляв про готовність інвестувати в Україну не менше 5 млрд євро до 2020 року в рамках скоординованої міжнародної програми фінансової допомоги на підтримку структурних і макроекономічних реформ.
ЄБРР в 2013 році скоротив вкладення в Україну на 12,2%, до 820 млн євро, а в 2012 році – на 8,4% порівняно з 2011 роком, до 934 млн євро.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас