США без попередження ввели нові торгові санкції проти РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США без попередження ввели нові торгові санкції проти РФ

Світ
10590
У США припинили видавати дозволи на постачання до Росії потенційно небезпечних предметів і речовин.
Влада США без попередження ввела нові торгові санкції проти Росії, повідомляє журнал Foreign Policy.
Як відзначає видання, близько місяця тому підрозділ американського Міністерства торгівлі – Бюро промисловості та безпеки – припинило видавати дозволи на постачання до Росії потенційно небезпечних предметів і речовин, зокрема, лазерів і вибухових речовин.
Відмови у видачі дозволів почалися з 1 березня 2014 року, проте досі відомство публічно про них не оголосило.
Бюро промисловості та безпеки в 2013 році схвалило 1 тис. 832 експортних контракти з Росією. Річний обсяг угод становив близько $1,5 млрд на рік. Більшість товарів, що поставляються до Росії, описувалися формулюванням “призначені для випуску енергетичного розряду”. Крім того, припинено експорт до Росії товарів і послуг у сфері оборони.
Зазначені санкції не здатні завдати великої шкоди Росії, оскільки не відміняють вже існуючі контракти, а тільки перешкоджають укладанню нових. Крім того, Москва може знайти нових постачальників, розташованих за межами США. Однак американським компаніям може бути завдано значної фінансової втрати.
До списку товарів, для експорту яких необхідне схвалення Бюро промисловості та безпеки, входять різні хімікати, програмне забезпечення та зброя.
Нагадаємо, раніше президент США Барак Обама підписав указ, який надає право ввести санкції щодо основних секторів економіки Росії. Також він оголосив про розширення списку осіб, щодо яких США вводять обмежувальні заходи – цей список містить два десятки людей. Водночас в МЗС РФ заявили про введення відповідних санкцій щодо чиновників і законодавців США.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас