Росія продовжує стягувати війська до кордонів з Україною - МЗС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія продовжує стягувати війська до кордонів з Україною - МЗС

Світ
3885
“Російська сторона вдається до заходів з метою подальшої дестабілізації обстановки у південно-східних регіонах України. Триває перегрупування Збройних сил РФ в прикордонних з Україною районах”, – повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс .
Він розповів, що за інформацією силових структур, перегрупування збройних сил Росії відбувається на території Брянської області. Зокрема, там спостерігається скупчення військової техніки в районі населеного пункту Чуровічі Климовського району Брянської області в 18 км від кордону з Україною.
Крім того, за інформацією МЗС, 25 березня в місто Клімово Брянської області прибуло 2 військових ешелони загальною кількістю до 16 вагонів з особовим складом та військовою технікою.
“Зафіксовано розгортання засобів зв’язку і управління, виявлені платформи з модулями для проживання особового складу, облаштування штабів, медпунктів, військових польових містечок”, – повідомив він. Крім того, за інформацією МЗС, Росія активно використовує безпілотні літальні апарати для ведення повітряної розвідки і контролю обстановки в прикордонних регіонах.
“Протягом останніх двох днів на ділянці органів охорони держкордону Східного регіонального управління зафіксовано проведення більш 40 польотів російських безпілотників”, – підкреслив український дипломат.
Між тим низка ЗМІ повідомили, що 24 березня на південному заході Брянської області помічена техніка 12 танкового полку 4 -ї гвардійської Кантемировской танкової дивізії (еліта російських сухопутних військ, регулярно бере участь у парадах на Красній площі). Це з’єднання готуються вивантажити в районі Новозибков – Клімово і, найімовірніше, воно готове наступати через Чернігів прямо на столицю України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас