До 80% курортної нерухомості в Криму буде порожньою - ріелтори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До 80% курортної нерухомості в Криму буде порожньою - ріелтори

Нерухомість
8977
На період травневих свят в Криму заброньовано не більше 30% номерів, тоді як минулого року до цього часу було заброньовано до 90%. Незважаючи на те, чим завершаться поточні події в Криму, курортний сезон на півострові вже зірваний. Таку інформацію озвучили представники громадських організацій ріелторів, повідомляє консалтингова компанія “SV Development”.
“До 80% місць у кримських готелях, базах відпочинку і пансіонатах залишаться незаповненими на травневі свята та в літній період”, – прогнозують фахівці. За інформацією власників ряду пансіонатів, на липень-серпень заброньовані не більше 10% номерів. У 2013 році ця цифра становила близько 50%. При цьому вартість номерів у пансіонатах поки тримається на торішньому рівні.
Водночас, в деяких приватних готелях ціни навіть зросли. Це пов’язано з тим, що їхні власники почали прив’язувати ціни до курсу долара. При цьому кількість броні в даних готелях також украй низька. У деяких готелях на літо заброньованих номерів поки немає взагалі.
Почали піднімати ціни на оренду житла і деякі власники приватних квартир. Так, за однокімнатні квартири, вартість яких у минулому році становила близько 400 грн/доба, зараз просять вже 550 грн. Причинами подорожчання називають збільшення курсу долара і велике падіння попиту серед туристів.
До слова, деякі власники баз відпочинку в Криму заявили про тимчасове призупинення роботи через побоювання, що їхні бази будуть використовуватися як місце для відпочинку військ.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас