Польща готова допомогти Україні в проведенні ключових реформ і надішле спостерігачів на президентські вибори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща готова допомогти Україні в проведенні ключових реформ і надішле спостерігачів на президентські вибори

Світ
410
Польща готова допомогти Україні в проведенні ключових реформ, заявляє міністр закордонних справ країни Радослав Сікорський.
“Польща готова надати Україні допомогу за трьома напрямками: реформа місцевого самоврядування, децентралізація влади, прозоре використання бюджетних коштів”, – сказав Р.Сікорський на брифінгу в середу після переговорів з українським колегою Андрієм Дещицею.
За його словами, польські представники братимуть участь як спостерігачі на президентських виборах в Україні. “Ми направимо спостерігачів на президентські вибори, які пройдуть 25 травня”, – сказав Сікорський.
Крім того, голова МЗС Польщі розповів, що в рамках візиту в Україну зустрінеться з прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком, з представниками місії Міжнародного валютного фонду, а також відвідає Одесу, де зустрітися з місцевою владою і студентами.
У свою чергу, А.Дещиця відзначив зацікавленість України в досвіді Польщі в проведенні реформ, зокрема, боротьби з корупцією та децентралізації влади. “Нам дуже важливий досвід Польщі в поведінці реформ. Особливо це стосується боротьби з корупцією і питання децентралізації влади”, – сказав він.
А.Дещиця також подякував Р.Сікорському за підтримку в тих питаннях, які є важливими для України в нинішній ситуації.
Позачергові президентські вибори відбудуться в Україні 25 травня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас