У Росії хочуть заборонити комп'ютерні ігри про Майдан — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії хочуть заборонити комп'ютерні ігри про Майдан

Світ
1363
У Держдумі Росії зареєстрований законопроект про заборону комп’ютерних ігор, спрямованих на пропаганду війни, розпалювання національної, расової чи релігійної ненависті і ворожнечі.
Автор проекту Олег Міхєєв із “Справедливої Росії” пояснив “Известиям”, що його ініціатива пов’язана з останніми подіями в Україні. “Захоплення влади неофашистами і наступні події в Україні показали, що всебічне посилення покарання за злочини, пов’язані з непрямою пропагандою та реабілітацією нацизму, – актуальне політичне питання. Така пропаганда проводиться в тому числі і через, здавалося б, невинні речі – відеогри”, – заявив російський депутат.
Особливе обурення у Міхєєва викликають “бандерівські” ігри – такі, як “Майдан”. У Росії вони отримали високу популярність серед користувачів завдяки нещодавнім подіям в Україні. На офіційному сайті комп’ютерної гри міститься заклик “Всі на майдан!”, і Міхєєв вважає, що це прихована пропаганда русофобії.
За розповсюдження “профашистських” ігор Міхєєв пропонує штрафувати фізосіб на 2000-3000 рублів ($55-83). Максимальна сума штрафу для компаній може досягати 500 тис. рублів ($14 тис.)
Нагадаємо, міжнародний комітет Червоного Хреста запропонував карати геймерів за військові злочини.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас