Великобританія продала 7,8% акцій Lloyds за $6,9 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританія продала 7,8% акцій Lloyds за $6,9 млрд

Фондовий ринок
273
Уряд Великобританії продав 7,8% акцій Lloyds Banking Group за 4,2 млрд фунтів стерлінгів ($6,9 млрд), crfpfyj в прес-релізі UK Financial Investments Ltd. (UKFI), створеної міністерством фінансів Великобританії для управління держчастками в банках.
У результаті продажу акцій частка держави в Lloyds скоротилася до 24,9% з 32,7%.
Британський Мінфін повідомив, що кошти від продажу акцій Lloyds будуть направлені на погашення держборгу.
“Це частина довгострокового економічного плану уряду щодо створення більш сильного і безпечного банківського сектора”, – зазначають у Мінфіні.
У наступні кілька місяців Великобританія може вперше запропонувати акції Lloyds індивідуальним інвесторам, повідомляє агентство Bloomberg.
У грудні 2013 року британський Мінфін повідомив, що планує надати приватним інвесторам можливість купити акції Lloyds “у відповідний час” після розміщення акцій серед інституційних інвесторів.
До цього уряд продав близько 6% акцій Lloyds на суму 3,2 млрд фунтів інституціональним інвесторам у вересні минулого року. Тоді акції банку були продані по 75 пенсів за папір.
Відтоді вартість акцій Lloyds піднялася на 2,3%. За підсумками торгів у середу акції банку подорожчали на 0,8% – до 79,11 пенси, це значно вище ціни в 61 пенс за акцію, продаж паперів за якою робить інвестиції уряду в Lloyds беззбитковими.
Нагадаємо, Lloyds отримав від держави допомогу в розмірі 20 млрд фунтів в 2008 році.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас