Феноменальне злодійство: 12 банків-конвертаційних центрів "відмили" за рік 142 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Феноменальне злодійство: 12 банків-конвертаційних центрів "відмили" за рік 142 млрд грн

Кредит&Депозит
6245
Національний банк виявив створення 12 банками конвертаційних центрів з обігом близько 142 млрд гривень за 2013 рік. Про це в ході засідання Кабінету міністрів повідомив глава НБУ Степан Кубів. “Нацбанком було проведено перевірку (і виявлено) 12 банків з конвертаційними центрами на 142 млрд гривень за минулий рік”, – сказав він.
У даних банках, за словами Кубіва, проводяться перевірки спільно з УБОЗ і Податковою міліцією. Глава НБУ пообіцяв оприлюднити інформацію про ці банки та їх власників. “Вся Україна буде знати “героїв”, які створили ці банки”, – сказав глава регулятора. Він додав, що Нацбанк виявив випадки незаконного використання коштів, що виділяються в якості рефінансування.
Так, один з банків, отримавши від НБУ рефінансування на 2 млрд грн, перерахував частину коштів в інший банк, через який здійснено переведення в готівку зазначених ресурсів на суму близько 1 млрд грн.
Нагадаємо, в лютому 2014-го НБУ видало банку Курченка – Брокбізнесбанку – рефінансування на 2 млрд грн. Пізніше він і пов’язаний з ним Реал Банк були визнані неплатоспроможними, Курченко оголошений в розшук, а два топ-менеджери банку – затримані.
НБУ має намір вжити заходів щодо ліквідації виявлених при ряді банків конвертаційних центрів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас