Більше половини українців виступають за розширення прав регіонів і створення муніципальної міліції - дослідження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більше половини українців виступають за розширення прав регіонів і створення муніципальної міліції - дослідження

Казна та Політика
702
Українці вважають за необхідне створення муніципальної міліції, виступають за встановлення громадського контролю над діями влади і створення повноцінної системи місцевого самоврядування, зокрема в Києві. Про це свідчать результати опитування, проведеного Центром досліджень проблем громадянського суспільства.
Презентуючи результати проведеного дослідження, керівник соціологічних програм Центру Олексій Бєлишев зазначив, що результати опитування продемонстрували наявність суспільного запиту на розширення прав регіонів, територіальних громад, необхідність створення повноцінної системи місцевого самоврядування в Києві.
Так, зокрема, 57% опитаних респондентів підтримують ідею розширення прав регіонів і територіальних громад, противників такої ідеї 22,6%. Симпатики такої ідеї в основному жителі східної та південної України – 73%.
Також більше половини опитаних, згідно з результатами дослідження, 61,4% респондентів заявили, що керівника регіону, голову облдержадміністрації треба обирати шляхом прямого голосування всіх жителів регіону. Розподіл підтримки цієї ідеї також залежить від регіонів України: більше прихильників на сході України – 64%, в той час як серед жителів центру країни і заходу цей показник істотно нижчий – 47% і 24% відповідно.
Крім того результати опитування показали, що понад 62% українців виступають за створення муніципальної міліції. 81% респондентів вважають за необхідне встановлення дієвого громадського контролю за владою, використання бюджетних коштів, 64% опитаних вважають, що зароблені регіоном кошти повинні залишатися переважно в регіоні.
Також, згідно з даним опитуванням, близько 80% киян виступають за те, щоб київський міський голова був одночасно і головою Київміськадміністрації і обирався шляхом прямого голосування киянами. Також 37% респондентів серед киян вважають за доцільне повернути районні ради.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас