МВС зобов'язалося ліквідувати гральний бізнес в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВС зобов'язалося ліквідувати гральний бізнес в Україні

Казна та Політика
1391
Україною курсуватимуть мобільні групи для виявлення гральних закладів.
Керівництво МВС прийняло рішення, що до 20 квітня 2014 року всі гральні заклади на території України мають бути ліквідовані відповідно до чинного законодавства.
Про це йдеться на сайті МВС з посиланням на першого заступника міністра внутрішніх справ Володимира Євдокимова.
Україною курсуватимуть мобільні групи для виявлення гральних закладів. Якщо на якій-небудь території буде виявлена така установа, то спочатку звільнять з посади дільничного інспектора міліції та начальника відділу боротьби з економічними злочинами району. Керівнику ж міського управління міліції та начальнику боротьби з економічними злочинами міста будуть виписані як мінімум попередження про неповну посадову відповідність.
У разі повторного виявлення гральних закладів будуть звільнені від посад начальники ДСБЕЗ міст, попередження про неповну посадову відповідність отримає начальник УДСБЕЗ області, а начальник УМВС – сувору догану. Якщо ж подібні дії зафіксують втретє, начальники УМВС будуть звільнені.
За словами Євдокимова, корупційні схеми, які були напрацьовані в роботі гральних закладів протягом останніх років притаманні більшості областей і міст України.
Зокрема, за функціонування таких ігрових точок сплачувалося щомісяця 1000 доларів США начальнику ДСБЕЗ району, 500$ – оперативному працівнику зазначеного відділу, 500$ – до районної прокуратури, 500$ – у міську прокуратуру. Окремо власники бізнесу платили дільничному, патрульно-постовій службі, карному розшуку і співробітникам по боротьбі з кіберзлочинністю.
Друга схема, яка існувала до недавніх часів («два на три»), – щомісяця, з кожної точки 2000$ йшло міському управлінню внутрішніх справ, 2000$ – у міську прокуратуру, 2000$ – у МВС.
Нагадаємо, гральний бізнес, в тому числі і букмекерський, заборонений в Україні з 2009 року.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас