Ситуація в Криму може "вбити" Південний потік - італійська компанія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ситуація в Криму може "вбити" Південний потік - італійська компанія

Енергетика
2127
Італійська компанія Eni, якій належить 20% в консорціумі з будівництва “Південного потоку”, сумнівається в життєздатності цього проекту через події в Криму. Про це сказав гендиректор Eni Паоло Скароні, пише Financial Times.
За його словами, майбутнє “Південного потоку” безпосередньо залежить від того, чи зможуть Росія і Європейський Союз знайти вихід з кримської кризи.
Якщо компроміс знайдений не буде, Європі доведеться зробити величезні зусилля, щоб знизити свою залежність від російського газу, попередив Скароні. Йдеться про видобуток нетрадиційного газу на території Європи, збільшенні імпорту зрідженого газу, а також звичайного палива з Лівії, Алжиру та Норвегії.
Гендиректор Eni також висловив задоволення, що компанія вчасно, до початку кримських подій, вийшла з великого газового проекту на півострові Ямал в Росії. Компанія в січні продала свої 60% родовища консорціуму на чолі з “Газпромом” за $3 млрд.
“Ми дуже розумно вчинили, продавши Arctic Russia. Ми вірно вибрали час. Я розумів, що Росія – це Росія, що Росія – не Швейцарія”, – заявив Скароні.
Нагадаємо, Eni була співзасновником проекту “Південний потік” в 2000-х роках. У вересні 2011 року її частка скоротилася з 50% до 20% за рахунок продажу частини акцій “Південного потоку” німецькій компанії Wintershall Holding (дочірня компанія BASF SE) і французькій EDF.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас