Турчинов втретє змінив начальника "Укроборонпрому" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турчинов втретє змінив начальника "Укроборонпрому"

Казна та Політика
1320
В.о. президента України Олександр Турчинов втретє за останні тижні змінив керівника державного збройового концерну “Укроборонпром”.
7 березня Турчинов відправив у відставку Сергія Громова, який очолював концерн з червня 2012 року. На його місце тимчасово прийшла Валентина Дрозд, заступник гендиректора концерну з фінансово-економічних питань.
Через тиждень Турчинов змінив Дрозд на Сергія Аверченка, депутата Верховної Ради від фракції “УДАР”.
Ще через тиждень, 21 березня, замість Аверченка на посаду в.о. гендиректора “Укроборонпрому” прийшов Юрій Терещенко. З липня по серпень 2012 року Терещенко виконував обов’язки заступника генерального директора держкомпанії з експорту та імпорту продукції і послуг військового та спеціального призначення “Укрспецекспорт”.
Нагадаємо, “Укроборонпром” був створений президентом Віктором Януковичем у грудні 2010 року з метою об’єднання вітчизняних підприємств оборонно-промислового комплексу. Сьогодні до його складу входить близько 125 заводів.
За підсумками останніх років “Укроборонпром” входить до топ-100 продавців зброї. За оцінками Стокгольмського інституту досліджень проблем миру SIPRI, в 2012 році “Укроборонпром” продав зброї на $1,44 млрд.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас