Крим оголосять особливою економічною зоною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Крим оголосять особливою економічною зоною

Світ
3968
Уряд Росії хоче зробити Крим особливою економічною зоною (ОЕЗ). Про це було заявлено 22 березня під час обговорення у віце-прем’єра Дмитра Козака, який буде курирувати соціально-економічний розвиток Криму, повідомляють “Ведомости” з посиланням на обізнане джерело.
Ініціативу про створення ОЕЗ оприлюднять 24 березня на нараді про соціально-економічний розвиток Криму у прем’єра Дмитра Медведєва. Також буде запропоновано створити корпорацію розвитку Криму і прийняти федеральну цільову програму, яка об’єднає всі державні інвестпроекти на півострові.
За словами одного з федеральних чиновників, ймовірність створення особливої ​​економічної зони на території Криму досить велика. Інший чиновник уточнює, що при організації кримської ОЕЗ буде прийнятий окремий закон, за яким великі інвестори, готові прийти в регіон, отримають податкові пільги. Термін дії особливих умов в ОЕЗ в Криму не перевищить 49 років.
ОЕЗ в Криму, за словами співрозмовника “Відомостей”, буде облаштована так само, як в Калінінградській області. Резиденти калінінградської ОЕЗ, створеної в 1996р., протягом перших шести років звільнялися від сплати податків на прибуток і майно, на них не поширювався порядок обов’язкового продажу частини валютної виручки.
За словами глави Мінекономрозвитку Олексія Улюкаєва, російські інвестори готові вести в Криму проекти на 5 млрд дол.
12 березня Улюкаєв відзначив, що Крим міг би стати частиною причорноморської території випереджаючого соціально-економічного розвитку за аналогією з Далеким Сходом.
Рішення про входження Криму до складу Росії було прийнято на референдумі 16 березня. Відповідно до закону про прийняття Криму і Севастополя в РФ, перехідний період, протягом якого мають бути вирішені питання інтеграції нових суб’єктів, триватиме до 1 січня 2015 р.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас