Жителі Криму отримають паспорти РФ протягом 3 місяців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жителі Криму отримають паспорти РФ протягом 3 місяців

Казна та Політика
1157
Всі жителі Криму зможуть отримати російські паспорти протягом трьох місяців. При цьому у кримчан є право відмовитися від громадянства РФ. Це можна буде зробити протягом місяця.
«За оцінками ФМС, приблизно в тримісячний термін всі жителі Криму будуть забезпечені паспортами російськими», – передає РІА Новини слова першого заступника голови Держдуми Олексія Жукова. Він підкреслив, що відповідно до підписаної угоди про приєднання Криму, у жителів півострова є право відмовитися від громадянства Росії. Для цього потрібно повідомити владу протягом місяця.
На проведеному 16 березня в Криму референдумі 96,6% жителів регіону проголосували за приєднання до Росії. 18 березня президент Росії Володимир Путін вніс до Федеральний зборів конституційний закон про прийняття до складу РФ двох нових суб’єктів – республіки Крим та міста Севастополь. Він також підписав договір про входження республіки, включаючи Севастополь, до складу РФ. 18 березня прем’єр-міністр Криму Сергій Аксьонов заявив про початок видачі російських паспортів жителям регіону. Пізніше цю інформацію підтвердив голова Федеральної міграційної служби РФ Костянтин Ромодановський.
За матеріалами:
РБК daily
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас