Татарам почали погрожувати в Криму - заява Меджліса — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Татарам почали погрожувати в Криму - заява Меджліса

Особисті фінанси
4534
Меджліс кримськотатарського народу заявляє про те, що почастішали на півострові випадки погроз на адресу кримських татар і покладає всю відповідальність за права і свободи людини на створені в Криму органи влади та їх посадових осіб, а також вимагає роззброїти і розформувати всі незаконні формування громадян, які взяли на себе функції міліції та інших правоохоронних органів у Криму.
У зверненні “Про дотримання прав і свобод людини в Криму” зазначається, що почастішали випадки прямих погроз застосування насильства на адресу кримських татар в транспорті, магазинах, навчальних закладах та інших громадських місцях Криму.
У зв’язку з цим Меджліс кримськотатарського народу доручив усім регіональним і місцевим меджлісам фіксувати всі факти морального і фізичного тиску, приниження людської й національної гідності, погроз застосування фізичного насильства, незаконного заволодіння приватною власністю, інші форми прояву агресії відносно всіх жителів Криму.
“Жодна з подібних протиправних дій не залишиться без розголосу і відповідної реакції, у тому числі і міжнародних правозахисних організацій. Всім їм буде надана правова оцінка, і винні будуть притягнуті до відповідальності, передбаченої нормами міжнародного права. У сформованій ситуації вся відповідальність за права і свободи людини на півострові покладається на створені в Криму органи влади та їх посадових осіб”, – заявляють в Меджлісі.
З метою запобігання на кримській землі будь-яких випадків насильства Меджліс закликав відповідальні сторони: “встановити за органами міліції виконання функцій забезпечення особистої безпеки громадян, захисту їх прав і свобод, законних інтересів, запобігання правопорушенням та їх припинення, охорони та дотримання громадського порядку, виявлення та розкриття злочинів, розшук осіб, які їх вчинили, безпеки дорожнього руху, захисту власності від злочинних посягань, виконання кримінальних покарань і адміністративних стягнень” і “роззброїти і розформувати всі інші формування громадян, що незаконно поклали на себе функції міліції та інших правоохоронних органів”.
Автори документа закликали владу Криму забезпечити виконання Постанови Верховної Ради АР Крим № 1208/30-10 від 11 березня 2014 року “Про гарантії відновлення прав кримськотатарського народу та його інтеграції в кримське суспільство”.
“Меджліс кримськотатарського народу звертається до всіх керівників органів державної влади, правоохоронних і судових органів, керівників установ, організацій та підприємств усіх форм власності забезпечити рівні умови виконання професійних обов’язків усіма службовцями та працівниками на місцях, виключивши елементи упередження і політичного тиску”, – йдеться в документі.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас