Австрія заморозила внесені Фірташем €125 млн і залишила його під вартою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австрія заморозила внесені Фірташем €125 млн і залишила його під вартою

Кримінал
3415
125 млн євро, внесені Дмитром Фірташем в якості застави за звільнення з в’язниці, “заморожені” за підозрою у відмиванні грошей. Про це повідомила представник земельного суду з кримінальних справ Відня Христина Зальцборн.
“Сума в розмірі €125 млн була вчора перерахована на рахунок Верховного суду міста Відня. Банк повідомив про це підрозділ кримінальної поліції, що спеціалізується на випадках відмивання коштів”, – уточнила вона. “Таким чином, застава в €125 млн вважається не внесеною, тому Дмитро Фірташ досі перебуває під вартою”, – пояснила Зальцборн.
Нагадаємо, вранці в четвер з’явилася інформація про звільнення Фірташа під заставу. Пізніше компанія Фірташа Group DF спростувала цю інформацію.
Фірташ був затриманий поліцейськими у Відні за запитом Федерального бюро розслідувань США і поміщений в слідчий ізолятор. 14 березня суд вирішив залишити його під арештом з можливістю звільнення під заставу в €125 млн. Сума була визначена, виходячи з фінансового стану олігарха і тяжкості інкримінованих йому діянь. Суд також відкрив справу про екстрадицію Фірташа в США.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас