Путін: потрібно підвищувати привабливість економіки РФ - шляхом деофшоризації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: потрібно підвищувати привабливість економіки РФ - шляхом деофшоризації

Світ
1100
Деофшоризація економіки РФ, за словами президента Путіна, є одним з ключових завдань. При цьому глава держави визнав, що тільки заборонними заходами повернути бізнес в Росію не вийде. Таку думку президент висловив у четвер на з’їзді Російського союзу промисловців і підприємців (РСПП).
«Наша принципова позиція полягає ось у чому: російські компанії повинні бути зареєстровані на рідній території, на території нашої країни, і мати прозору структуру власності. Упевнений, що і ви в цьому теж зацікавлені. Саме тому поставлено завдання щодо деофшоризації вітчизняної економіки», – сказав Володимир Путін.
Водночас Путін вважає, що заборонних заходів для вирішення цієї проблеми буде недостатньо.
«Наша мета – не просто взяти і обмежити можливості для використання офшорних схем. Ми чудово розуміємо, що заборонами тут мало чого можна добитися. Головний напрямок роботи – в іншому. Необхідно підвищувати привабливість російської юрисдикції, покращувати діловий клімат, зміцнювати правові гарантії захисту власності, удосконалювати діяльність судової системи», – сказав глава держави.
Володимир Путін також вказав, що якщо вітчизняні компанії стануть платити податки в Росії і не будуть уникати відповідальності за країну, то довіра до бізнесу і інституту приватної власності неминуче зросте. «Це – ключовий момент для поступального розвитку Росії», – сказав президент.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас