Переможцем конкурсу ЄБРР на кращий бізнес-проект у рамках МСП-2 визнано проект банку "Аваль" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Переможцем конкурсу ЄБРР на кращий бізнес-проект у рамках МСП-2 визнано проект банку "Аваль"

Кредит&Депозит
207
Переможцем конкурсу ЄБРР на кращий бізнес-проект у рамках другої кредитної лінії ЄБРР для малих і середніх підприємств (МСП-2) визнано проект клієнта банку «Аваль». Про це повідомила прес-служба банку «Аваль» з посиланням на заступника голови правління АППБ «Аваль» Сергія ВОВЧЕНКА.
За його словами, у результаті конкурсу кращим бізнес-проектом визнано проект із фінансування в рамках МСП-2 приватного підприємства «Технопак» на закупівлю устаткування для офсетного друку на листовому матеріалі фірми LTG Mailaender GmbH (Німеччина) на суму 1,4 млн. дол. США терміном на п’ять років. Згідно з умовами конкурсу, ПП «Технопак» одержало пільгову процентну ставку за кредитом кредиту — Libor+6,6 проц. (за стандартної — Libor+ 8 проц.) , а також путівку у Великобританію, що було вручено на церемонії нагородження 24 квітня п.р. за участю першого віце-президента ЄБРР Норин Дойл.
У свою чергу, банк «Аваль» було нагороджено почесною грамотою і кришталевим кубком.
Як повідомив С.ВОВЧЕНКО, останнім часом попит на кредити по лінії ЄБРР серед підприємств-позичальників значно зріс у зв’язку з деяким підвищенням процентних ставок по кредитах із власних ресурсів комбанків, а також зміцненням фінансового стану українських підприємств і готовністю одержувати середньострокові кредити на відновлення виробництва. За його словами, кредити по лінії МСП-2 користуються попитом, насамперед, у підприємств, що одержують кредити для відновлення основних фондів, реорганізації виробництва і здійснення капітальних вкладень.
На сьогодні, як повідомив С.ВОВЧЕНКО, процентна ставка по кредитах у рамках лінії МСП-2 складає LIBOR +8 проц. (близько 9 проц. річних), термін кредитування — до п’яти років, сума кредиту — від 125 тис. до 2,5 млн. дол. дол. США.
Кредити по МСП-2 надаються малим і середнім приватним підприємствам для короткострокового фінансування витрат на сировину і запасні частини для подальшої переробки чи використання у виробництві; довгострокового фінансування засобів виробництва і пов’язаного з ним збільшення нормативного оборотного капіталу; фінансування лізингових проектів, короткострокового фінансування експортних контрактів. В даний час банк «Аваль» є учасником кредитних ліній ЄББР із підтримки малого і середнього бізнесу, мікрокредитування, торгового фінансування і на підтримку сільського господарства. Загальний ліміт ЄБРР на банк «Аваль» по зазначених лініях досягає 50 млн. дол. США. На участь у конкурсі банки «Аваль», «АЖІО», ВАБанк, «Надра» і «Форум» (усі — Київ) подали проектні заявки 15 підприємств на суму близько 13 млн. дол. США.
Угоду між ЄБРР і Нацбанком України про відкриття кредитної лінії МСП-2 на суму 88 млн. дол. було підписано в травні 1998 року і ратифіковано у лютому 2000 року. У рамках цієї лінії 66 млн. дол. виділяються для кредитування малого і середнього бізнесу, 22 млн. дол. — для мікрокредитування.
Конкурс на кращий бізнес-проект проводиться з ініціативи ЄБРР і НБУ за підтримки банків «Аваль», «АЖІО», ВАБанк, «Надра» і «Форум», а також компанії British Airways.
Підприємство, що зайняло перше місце в конкурсі і отримало кредит у розмірі до 500 тис. дол. США, кредитується за ставкою Libor+4 проц.; від 500 тис. дол. США до 1 млн. дол. США — за ставкою Libor+5,5 проц.; понад 1 млн. дол. США — за ставкою Libor+6,6 проц..
Підприємство, що зайняло друге місце й одержало кредит у розмірі до 500 тис. дол. США, кредитується за ставкою Libor+7 проц., від 500 тис. дол. США до 1 млн. дол. США — Libor+7,5%, понад 1 млн. дол. США — Libor+7,8 проц.
За матеріалами:
Райффайзен Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас