ЄС оцінює прибуток України в 487 млн ​​євро на рік завдяки скасуванню мита — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС оцінює прибуток України в 487 млн ​​євро на рік завдяки скасуванню мита

Казна та Політика
547
Європейський Союз оцінює прибуток України в 487 млн ​​євро на рік завдяки скасуванню митних зборів на український експорт. Про це повідомляє прес-служба представництва ЄС в Україні за підсумками сьогоднішнього засідання комітету ЄС з питань зовнішньої торгівлі.
“Близько 98% митних зборів, які українські експортери товарів платять на кордонах з ЄС, будуть скасовані за пропозицією (Єврокомісії), підтримання комітетом з міжнародної торгівлі при Європейському парламенті в четвер. Такий односторонній захід сприятиме активізації економіки України завдяки економії її виробниками та експортерами 487 млн ​​євро на рік”, – йдеться в повідомленні.
Євродепутат Павло Залевський, який доповідає з даного питання, заявив, що Європарламент та інші інститути ЄС повинні “не втрачаючи часу” прийняти цей закон, враховуючи гостроту нинішньої ситуації в Україні.
“Новому уряду України потрібна сильна і безпосередня допомога ЄС у боротьбі з зовнішнім тиском і в подоланні економічних і фінансових труднощів”, – додав він.
При цьому торговий комітет Європаламенту підтримав цю пропозицію 22 голосами без будь-яких поправок, два депутати виступили проти, один утримався.
Нагадаємо, 11 березня 2014 р. Єврокомісія прийняла рішення тимчасово знизити мита для українських товарів, що ввозяться до країн Євросоюзу. Очікується, що скасування мит почне діяти вже в травні 2014 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас