НБУ перекаже "Авалю" 13 млн. грн для розрахунків із вкладниками "України" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ перекаже "Авалю" 13 млн. грн для розрахунків із вкладниками "України"

Кредит&Депозит
439
Національний банк України планує найближчим часом переказати банку «Аваль» кошти у сумі 13 млн. грн. для виплати заборгованості фізособам — кредиторам банку «Україна», чиї вимоги згідно із Законом України "Про врегулювання заборгованості по вкладах фізичних осіб — вкладників та інших кредиторів банку «Україна» задовольняються у другу чергу. Про це повідомив журналістам голова НБУ Сергій ТІГІПКО. За його оцінками, цієї суми буде достатньо, щоб розрахуватися з усіма вкладниками України, чиї вклади перевищували 50 тис. гривень. (Згідно з законодавством до кредиторів другої черги належать фізособи, заблоковані вклади чи платежі яких (на ім’я яких) у зв’язку з відкриттям ліквідаційної процедури АКБ «Україна» перевищують 50 тис. грн.).
Торік банк «Аваль» виплачував заборгованість банку «Україна» кредиторам першої черги (фізособи, чиї вклади в банку «Україна» на момент початку процедури банкрутства не перевищували 50 тис. грн.) у сумі 186 млн. грн.
За інформацією департаменту роздрібного бізнесу банку «Аваль», для одержання своїх коштів фізичні особи-кредитори банку «Україна» звертаються у найближче за їхнім місцем проживання відділення банку «Аваль» незалежно від того, у якому з відділень банку «Україна» було відкрито рахунок.
Як відзначають у департаменті роздрібного бізнесу, виплата коштів за місцем проживання вкладників можлива завдяки регіональній мережі банку «Аваль», представленій у всіх обласних центрах і містах районного підпорядкування України, а також унікальній системі термінових грошових переказів «Аваль-Експрес», каналами якої погашається заборгованість кредиторам банку «Україна». При цьому кредитори за бажанням одержували свої кошти в банку «Аваль» у вигляді готівки або по перерахуванню належної їм суми на рахунки в інших банківських установах.
Тендер на право обслуговування виплат вкладникам збанкрутілого банку «Україна» банк «Аваль» виграв у травні 2002 р.
АППБ «Аваль», створений у 1992 році, входить у групу найбільших банків України. Регіональна мережа банку включає понад 1200 структурних підрозділів.
За матеріалами:
Райффайзен Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас