Рада гарантувала захист прав кримськотатарського народу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада гарантувала захист прав кримськотатарського народу

Казна та Політика
347
Верховна Рада гарантує дотримання прав кримськотатарського народу в складі української держави. Відповідну заяву український парламент прийняв у четвер. Заяву підтримало 283 народних депутатів з 309 присутніх.
“Україна гарантує збереження і розвиток етнічної, культурної, мовної та релігійної самобутності кримськотатарського народу як корінного народу і всіх національних меншин України”, – йдеться в документі.
Згідно з прийнятим документом, Україна гарантує захист та реалізацію невід’ємного права на самовизначення кримськотатарського народу в складі суверенної і незалежної Української держави. Україна визнає Меджліс кримськотатарського народу (виконуючий орган Курултаю) як повноважний орган кримськотатарського народу.
Верховна Рада заявляє про свою підтримку декларації ООН про права корінних народів.
Парламент доручив Кабінету міністрів терміново розробити проекти законів, нормативно-правових актів України, які визначають і закріплюють статус кримськотатарського народу як корінного народу України.
“Україна рішуче засуджує будь-які спроби обмеження політичних і соціальних прав, громадянських свобод громадян України, які проживають в Автономній Республіці Крим, різної етнічної приналежності, зокрема, українців, росіян, кримських татар, вірмен, болгар, греків, німців, караїмів, кримчаків, які простежуються в результаті проведення антиконституційного референдуму в Автономній Республіці Крим”, – наголошується в заяві.
Постанова набирає чинності з дня її прийняття.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас