Жорсткий ультиматум подіяв - у Криму вночі звільнили всіх українських заручників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жорсткий ультиматум подіяв - у Криму вночі звільнили всіх українських заручників

Особисті фінанси
2721
У ніч на четвер в Криму був звільнений командувач ВМС України контр-адмірал Сергій Гайдук і всі цивільні заручники, підтверджує прес-служба в.о. президента України Олександра Турчинова.
“Відповідно до вимог української сторони, оголошених у заяві в.о. президента, голови Верховної Ради України Олександра Турчинова, сьогодні вночі був звільнений командувач ВМС України контр-адмірал Сергій Гайдук і всі цивільні заручники (включаючи сина народного депутата України Анатолія Гриценка), захоплені російськими військовими і представниками самопроголошеної влади в Криму”, – йдеться в повідомленні.
Напередодні міністр оборони Росії Сергій Шойгу закликав керівництво Криму звільнити командувача Військово-морських сил України Сергія Гайдука. Шойгу звернув увагу, що Гайдук виконував накази свого керівництва, підкоряючись військовим статутам збройних сил України, підкреслюють в Міноборони РФ.
Раніше повідомлялося, що командувач ВМС України Сергій Гайдук “тимчасово затриманий органами прокуратури, оскільки до нього є запитання”. У прокуратурі пояснили, що, за їх даними, Гайдук “транслював у військові частини України наказ застосувати зброю щодо мирних громадян, що прийшов з Києва”.
У свою чергу в.о. президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов дав владі Криму час до 21:00 середи для звільнення Гайдука, пообіцявши прийняти в іншому випадку “адекватні заходи”, зокрема “технічного і технологічного характеру”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас