НБУ пом'якшив "антидоларові" заходи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ пом'якшив "антидоларові" заходи

Казна та Політика
5954
Національний банк України (НБУ) скоротив термін здійснення угод з купівлі банками іноземної валюти, повідомляється на веб-сайті Нацбанку.
“З 19 березня 2014 року кошти для купівлі інвалюти за дорученням юросіб і фізосіб-підприємців можуть бути перераховані не раніше п’ятого операційного дня після дня зарахування гривень на окремий аналітичний рахунок, а починаючи з 25 березня 2014 року – не раніше четвертого операційного дня після дня зарахування”, – відзначає регулятор.
“Таке рішення прийнято завдяки поступовому зниженню надлишкової волатильності, яке останнім часом спостерігається на міжбанківському валютному ринку, і з урахуванням побажань і пропозицій банківського та ділового співтовариства”, – повідомляють в НБУ.
Скорочений термін здійснення угод з купівлі банками інвалюти за дорученням клієнтів буде діяти до прийняття НБУ окремого рішення.
Як відомо, НБУ в лютому ввів обмеження для підтримки стабільності ситуації на валютному ринку, зокрема, з 7 лютого юрособи та фізособи-підприємці могли купувати валюту на міжбанку лише на шостий операційний день після перерахування необхідних гривневих коштів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас