Депутати-сепаратисти від Партії Регіонів готують кримський сценарій для Херсона - в.о. міського голови (ВІДЕО) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати-сепаратисти від Партії Регіонів готують кримський сценарій для Херсона - в.о. міського голови (ВІДЕО)

Казна та Політика
3874
Депутати-сепаратисти від Партії Регіонів готують кримський сценарій для Херсона. Про це під час брифінгу заявив в.о. міського голови Херсона Володимир Миколаєнко.
За його відомостями, депутати міської ради від Партії Регіонів планують проведення місцевого референдуму, подібного тому, який 16 березня відбувся у Криму. Питання про вихід Херсона зі складу України і приєднання його до РФ може бути поставлене вже на найближчій сесії.
Миколаєнко стверджує, що в Херсоні немає сепаратистських настроїв, проте низка депутатів, усунених від фінансових потоків у місті, хочуть повернутися до влади за допомогою російських солдатів.
«Зараз всі їхні плани повернення до влади пов’язані з розгортанням на півдні України нового сепаратистського руху. Колишня влада бачить, що очевидно городяни Херсона їх не підтримають, тому вони орієнтуються на кримський сценарій і сподіваються на те, що якщо вони допоможуть Путіну захопити Херсон, то він залишить їх у влади», – говорить Миколаєнко.
«Крім того, вчора ввечері мені зателефонувала жінка, яка назвалася співробітницею Адміністрації Президента Російської Федерації. Вона поцікавилася – які питання ми збираємося розглядати на найближчій сесії і повідомила, що існує депутатська група, яка збирається ініціювати проведення в Херсоні референдуму про відділення Херсонської області від України. Ми з’ясували, що цей дзвінок був з Херсона. Я не знаю, навіщо вони телефонували, але ми вже здогадуємося – хто це був, і зараз Служба Безпеки вже займається цими особами. Їх дзвінок вже відстежили. Можливо, вони хотіли попередити мене про свої плани, можливо, хотіли перевірити – як я буду реагувати на ідею референдуму. Можливо, хотіли спровокувати мене».
При цьому Миколаєнко заявив, що не допустить розгляду під час сесії подібної пропозиції. «Якщо правоохоронці не зреагують на виступ з пропозицією про проведення сепаратистського референдуму, то я особисто, як громадянин України, проведу цивільний арешт такого депутата. У мене є таке конституційне право», – заявив в.о. мера.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Володимир Сальдо – народний депутат від ПР (округ №182, Херсон) підозрюється органами Генеральної Прокуратури у проведенні сепаратистської і проросійської агітації.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас