Ціна Криму: росіяни вже підраховують рекордні витрати, які підуть на допомогу "новим росіянам" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна Криму: росіяни вже підраховують рекордні витрати, які підуть на допомогу "новим росіянам"

Казна та Політика
5814
Сьогодні перші серйозні витрати позначив президент Росії. Володимир Путін доручив Мінпраці у найкоротші терміни підняти пенсії жителям Криму до російського рівня, передає ІТАР-ТАРС. Таким чином, пенсії зростуть у кримчан майже в два рази. “Всі громадяни Росії, а до цього справа йде, процедури юридичні скоро будуть завершені, повинні бути поставлені в однакові умови. Як ви це зробите – ваша справа. Разом з депутатами Держдуми продумайте і зробіть це. І не затягуйте, зробіть якомога швидше”, – заявив Володимир Путін, звертаючись до міністра праці Максима Топіліна.
Віце-прем’єр Ольга Голодець заявила, що інтеграція Криму в пенсійну систему Росії потребує використання резервів ПФР. Як написала РБК daily з посиланням на апарат уряду, вже в квітні жителі півострова отримуватимуть середні російські пенсії (10 тисяч рублів в грудні 2013 року). Для цього в Криму буде відкрито відділ ПФР, чиї співробітники почнуть обробляти бази даних про місцевих жителів. Повністю перехід кримчан на соціальне, медичне і пенсійне забезпечення за російськими стандартами може відбутися в найближчі тижні.
За даними Головного управління Пенсійного фонду України в Криму, в автономії 524 тисяч пенсіонерів. Пенсійні виплати в березні повинні становити 834,3 млн гривень, річний обсяг виплат приблизно дорівнює 10 млрд гривень (39,6 млрд рублів). Щоб довести середній розмір пенсії в Криму (1592 гривень, або 6290 рублів на місяць) до средньоросійського, знадобиться 1,94 млрд рублів на місяць, або 23,33 млрд на рік.
Після невеликого перехідного періоду, який може тривати кілька тижнів, жителі півострова почнуть отримувати російські соціальні виплати – допомоги з безробіття, допомоги на дитину, при цьому збережуться і місцеві страхові виплати й пільги – вони будуть передбачені так само, як регіональні пільги в Росії.
Вже в квітні кримчани можуть бути підключені до російської системи обов’язкового медичного страхування. При цьому місцеві лікарі, як і в “материковій” Росії, повинні будуть отримувати зарплати на 35% вище, ніж у середньому по регіону (за травневим указом президента 2012 року). Загальну суму щорічних витрат на всю соціалку чиновник соціального блоку уряду назвати не зміг, але погодився з оцінкою в 100 млрд рублів.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас