Україна через Росію відмовляється від чемпіонату Європи з баскетболу-2015 - і просить замість цього дати їй ЧЄ-2017 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна через Росію відмовляється від чемпіонату Європи з баскетболу-2015 - і просить замість цього дати їй ЧЄ-2017

Казна та Політика
1936
Голова оргкомітету Євробаскету-2015 Маркіян Лубківський офіційно заявив про неможливість проведення повноцінної підготовки до чемпіонату Європи в Україні.
“Я не уявляю, як за сьогоднішніх вкрай складних економічних і політичних обставин можна готувати Євробаскет-2015. Підготовка такого масштабного проекту – тривалий і складний процес, який передбачає, в першу чергу, системне планування і цілий комплекс організаційних заходів. Щоб стати успішним, такі проекти готуються роками, вони вимагають консолідованих зусиль тисяч людей.
Першим і головним несприятливим фактором є агресія Росії відносно України, яка призвела до нестабільності і загрози безпеці південно-східних регіонів України. Це, в свою чергу, вимагає від України перегляду пріоритетів порядку денного, концентрації політичного й економічного ресурсу заради збереження своєї територіальної цілісності і навіть незалежності.
Іншим несприятливим фактором є складна економічна ситуація в Україні і необхідність вирішення непростих і більш пріоритетних питань соціального характеру. Стало очевидно, що сьогодні наша країна не може собі дозволити ані підтримку приватних інвесторів, які будують багатофункціональні арени, ані фінансувати підготовчі роботи, що входять до сфери її відповідальності. Крім того, місцевий оргкомітет відчуває брак часу для повноцінної підготовки турніру”, – говорить Маркіян Лубківський.
Втім, свій рецепт порятунку Євробаскету для України у нашого оргкомітету є. Правда, на довгострокову перспективу:
“Враховуючи подібні форс-мажорні обставини, я вважаю, що наша країна в особі Уряду та Федерації баскетболу повинна звернутися до ФІБА-Європа з проханням віддати Україні право проведення Євробаскету-2017, а чемпіонат Європи-2015 довірити одній або декільком європейським країнам. Так буде чесно і справедливо, з урахуванням того, що вже проведена значна частина підготовки: розпочато будівництво арен, які можуть стати “білими слонами”, якщо їх не добудувати, пророблена велика організаційна робота, яка також не може пропасти.
Хочеться вірити, що найближчим часом будуть врегульовані всі економічні і політичні питання, а ситуація в Україні стабілізується. Це дозволить державі і приватним інвесторами відпрацювати нову систему взаємодії і завершити будівництво арен.
Такі рішення будуть відповідати і стратегії зближення України з Європою: не відбирати турнір а дати Україні, яка сьогодні бореться за своє європейське майбутнє, можливість стабілізувати внутрішню ситуацію і успішно реалізувати цей європейський спортивний проект”, – резюмував Лубківський.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас