Конфлікт із Росією не вплинув на світові ціни на нафту, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Конфлікт із Росією не вплинув на світові ціни на нафту, - експерт

Світ
781
Подорожчання нафти та газу на світовому ринку не виходять за межі звичних коливань. Таку думку в коментарі Finance.UA висловив аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь.
“Якщо подивитись на загальну ситуацію, то світла нафта ще на початку березня коштувала більше 104 дол., зараз вона коштує 98 дол. Тобто, є зниження. Навіть по нафті Urals (російська марка експортної нафтової суміші – ред.) є певні коливання, але вона коштує на сьогоднішній день дешевше, ніж вона коштувала на початку місяця”, – аналізує експерт.
Зростання цін золота Жолудь відмітив як повільне, і не прив’язане до конфлікту. “В принципі, казати про однозначне зростання ціни на золото і нафту не можна. Є певні коливання від дня на день, дійсно. Але є інші загальні тренди. З початку місяця та сама нафта знижується в ціні, в цілому. Хоча там дійсно коливання є, коли на один день вона коштує, допустимо, 100 дол., потім 101 дол., а потім – 99 дол. Тобто, вона може зростати, падати, але в цілому тенденція до зниження”, – підкреслив він.
Водночас голова відділу досліджень сировинних ринків ANZ Марк Перван вважає, що на цьому тижні варто очікувати зростання цін на нафту. Імовірне подорожчання буде зумовлене зростанням геополітичної напруженості. “Враховуючи переважання проросійських настроїв в Криму та твердження країн Заходу про те, що референдум не легітимний, зростання можна очікувати”, – цитує експерта агентство Bloomberg.
Більше про можливі зміни цін та товарообороту читайте в статті “Як санкції проти Росії вплинуть на світовий ринок?”
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас