Відпочинок у Криму подорожчає на 25% через приєднання до Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відпочинок у Криму подорожчає на 25% через приєднання до Росії

Особисті фінанси
7225
Входження Криму до складу Росії може позбавити півострів однієї з основних конкурентних переваг – низьких цін. Якщо зараз вартість туру в автономну республіку на 20-25% нижча, ніж відпочинку в Краснодарському краї, то перехід в Криму на рубль зведе різницю нанівець.
“Я думаю, що перехід на рубль безпосередньо не вплине на турпотік. Інше питання, що за приєднання Криму до Росії напевно виникнуть витрати: інші податки, ставки, комунальні витрати і так далі”, – пояснив віце-президент АТОР Ілля Уманський.
За його словами, в разі приєднання автономії до Росії ціни на відпочинок в Криму і на Кубані поступово зрівняються, оскільки ніяких передумов до того, щоб вартість була різною, немає.
Втім, вирівнювання цін може розтягтися на кілька років, оскільки в Криму можуть бути введені спеціальні податкові режими. Крім того, міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв не виключив, що Крим і Причорномор’я можуть стати територією випереджаючого розвитку.
Нагадаємо, раніше стало відомо, що Крим може бути включений до російської програми субсидування регіональних перевезень, що має вдвічі знизити вартість авіаквитків з Росії на півострів.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас