Україна посилила інженерними конструкціями весь периметр кордону з Росією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна посилила інженерними конструкціями весь периметр кордону з Росією

Казна та Політика
3776
Україна перекриває кордон з Росією глибокими траншеями та іншими інженерними конструкціями, щоб ускладнити проникнення на свою територію російських провокаторів і військ у разі агресії Кремля, про це повідомив заступник голови Державної прикордонної служби України Олександр Жданенко у вівторок, 18 березня.
«Ми підтверджуємо, що російські війська перебувають у безпосередній близькості до нашого кордону. Ми будемо використовувати силу, якщо послідує агресія і необхідно буде реагувати відповідно до законів України. Ми маємо необхідну техніку, зброю, не тільки стрілецьку, але і іншу зброю. Ми готові діяти за законом. Зараз є підстави для більш рішучих дій по відношенню до агресора. Це Луганська і Харківська області. Війська знаходяться на відстані 20-30 км від нашого кордону» – передає слова Жданенка інтернет-видання Новий регіон.
Він нагадав, що російські війська всіляко намагаються чинити тиск на українських військових: «Такий тиск чиниться на всі українські підрозділи, не тільки на прикордонників, щоб вони перейшли на бік російської влади».
Жданенко також нагадав, що безпосередньо в Криму вдалося зберегти контроль тільки на восьми з 27 пунктів: «У восьми з 27-ми прикордонних пунктах ми забезпечуємо контроль. В інших пунктах наші прикордонники були витіснені внаслідок протизаконних дій військових РФ, які були озброєні автоматами Калашникова. Ми вивели катери прикордонної служби в Маріуполь і Одесу з Севастополя, щоб запобігти конфліктам. Але нам вдалося посилити охорону кордону на перешийку, там посилені наші пости, щоб запобігти захоплення прикордонних пунктів… На сім’ї наших військових чиниться колосальний тиск. Сім’ї військових у Севастополі просто виселялися з квартир. Тому ми робимо все, щоб наші люди були забезпечені житлом і необхідними умовами проживання».
Також Жданенко підтвердив інформацію про посилення кордону з ініціативи місцевої влади в Донецькій області. Так, напередодні з’явилася інформація, що в цьому регіоні на ділянці кордону з Росією було вирито глибокий рів, який буде перешкоджати незаконному переміщенню транспорту й спецтехніки. Про це повідомив голова Донецької ОДА і один із впливових бізнесменів України – Сергій Тарута.
«Цю траншею забезпечили з ініціативи місцевої влади. Там, де є необхідність, така траншея викопана, враховуючи територію. Найбільше попрацювали в Донецькій області. Але такі інженерні конструкції на кордонах з Росією насправді забезпечені по всьому периметру, не тільки в Донецькій області. Це не тільки траншеї, це можуть бути бетонні блоки або інші конструкції, які в першу чергу роблять неможливим просування техніки», – сказав Жданенко.
При цьому начальник департаменту зі зв’язків із ЗМІ Держприкордонслужби Олег Слободян додав, що не вся інформація про зміцнення кордону озвучується, враховуючи необхідність безпеки.
«Таке зміцнення вже забезпечено по всьому кордоні в східних областях», – сказав він.
У понеділок, 17 березня, на позачерговому пленарному засіданні парламенту Криму, який 15 березня Верховна Рада України розпустила, прийнято постанову «Про незалежність Криму». Документ передбачає звернення до Росії з пропозицією про прийняття Криму до складу РФ в якості нового суб’єкта федерації зі статусом республіки.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас