Професійна 100-річна саудівська жебрачка померла, встигнувши зібрати на чорний день мільйон доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Професійна 100-річна саудівська жебрачка померла, встигнувши зібрати на чорний день мільйон доларів

Особисті фінанси
1805
Мало хто здогадувався, яку спадщину Аїша накопичила за роки випрошування милостині.
У Саудівській Аравії у віці 100 років померла жінка, яка близько півстоліття займалася жебрацтвом. З’ясувалося, що за душею у професійній жебрачки залишилося мільйонний статок, який вона збирала з подаяння на “чорний день”.
Аїша, яка жебракувала роками, вже стала для центрального району аль-Балад в місті Джидда на заході Саудівської Аравії місцевою визначною пам’яткою. Практично всі жителі знали її в обличчя.
Але мало хто здогадувався, яку спадщину Аїша накопичила за роки випрошування милостині. З’ясувалося, що з пращурів жебрачка, мати і дочка якої також займалися жебрацтвом, володіла чотирма будинками у центрі міста, колекцією коштовностей і золотих монет. У сумі її статок перевищив мільйон доларів.
Сусід, який залицявся до Аїші в останні роки життя, розповів, що був одним з небагатьох, хто знав про багатство своєї знайомої. Він неодноразово просив її кинути своє ремесло, але жебрачка упиралася, кажучи, що збирає гроші на чорний день, який врешті-решт настав.
У будинки, що їй належать, літня Аїша пустила жити бідняків, не стягуючи з них плату. Але після смерті все її майно буде передано державі. Це означає, що сім’ям, які проживали в будинках, доведеться шукати нове житло.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас