Нова реальність Криму: у банкоматах немає грошей, а товар можна купити тільки за готівку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нова реальність Криму: у банкоматах немає грошей, а товар можна купити тільки за готівку

Особисті фінанси
4484
У сімферопольських магазинах більше не приймають платіжні банківські картки, а товар можна купити тільки за готівку.
Після проведення референдуму жителі Криму зіткнулися з новою реальністю.
Купівля за готівку
На сьогодні в магазинах кримської столиці продукти можна купити тільки за готівку. Крім того, кредитними та платіжними картками не можна розрахуватися ані в книжкових крамницях, ані на заправних станціях. Нововведення продавці пояснюють відключенням терміналів.
“У мене проблема. Мені потрібно заплатити за комунальні, а я не можу. Я зазвичай плачу карткою. Але зараз не можу. Не виходить”, – скаржиться місцевий житель.
Порожні банкомати
Проблема зняти готівку виникла і в більшості міських банкоматів. Вони або вимкнені, або не видають грошей, або взагалі не приймають карт.
“Деякі банкомати дійсно порожні. Люди дуже швидко вигрібають гроші. Але це виключно паніка”, – говорить кримчанин, якому таки вдалося зняти гроші. А ось сімферополець Антон Романов тепер не знає, як жити далі. Його зарплата “зависла” на банківській карті.
“У мене зараз немає готівки взагалі. Вона просто скінчилася. І що далі? Я не знаю що далі. У мене всі гроші на картці”, – говорить він.
Нагадаємо, кримські сепаратисти оголосили рубль офіційною валютою півострова. Ще два роки в автономії можна буде розрахуватися й гривнею. Деякі банки в Сімферополі вже почали переходити на рублі. На дверях відділень в понеділок вивісили відповідні оголошення. По обіді їх зняли, замінивши на таблички – вихідний. Кримчани в очікуванні змін і ще не знають, збирати гривні або купувати рублі.
Проблема з доставкою посилок
Незручності відчувають і кримчани, які звикли робити покупки через інтернет. Надіслати експрес-поштою товар з Криму можна, але отримати – ні. Вантажівки з товаром з материка на півострів не пропускають збройні воїни з самооборони.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас