У Бангкоку вирішили скасувати режим НС - заважає бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Бангкоку вирішили скасувати режим НС - заважає бізнесу

Світ
349
Підвищені заходи безпеки мали діяти до 23 березня.
Влада Таїланду у вівторок, 18 березня, прийняла рішення достроково скасувати режим надзвичайного стану в столиці країни Бангкоку, введений в січні цього року у зв’язку з масовими протестами опозиції.
Підвищені заходи безпеки мали діяти до 23 березня, проте уряд заявив, що інтенсивність протестів пішла на спад. Крім того, зазначили чиновники, обмеження завдавали шкоди місцевому бізнесу.
“Ми домовилися скасувати надзвичайний стан (…) починаючи із завтрашнього дня (19 березня) і до 30 квітня, оскільки чисельність протестувальників скоротилася… і після прохання від бізнес-спільноти”, – заявив журналістам голова Національної ради безпеки країни Парадорн Паттанатабутр.
Замість режиму НС , за його словами, у столиці та двох прилеглих провінціях до 30 квітня буде діяти спеціальний режим підвищеної безпеки. Він значно розширює повноваження поліції, дозволяючи правоохоронцям безперешкодно проводити обшуки і арешти всіх, хто підозрюється в порушенні режиму.
Як зазначив віце-прем’єр Сурапонг Товічакчаікун, після скасування режиму НС він звернеться до керівництва збройних сил країни з проханням прибрати бліндажі з вулиць Бангкока. Для забезпечення безпеки вони зараз розгорнуті на найбільших перехрестях столиці. У кожному бліндажі, що складається з укріплень з мішків з піском і маскувальної сітки, цілодобово чергують не менше десяти військовослужбовців у повній бойовій викладці.
Режим НС був введений в Бангкоку і прилеглих районах 22 січня, щоб стримати масштабні акції протесту напередодні дострокових загальних виборів 2 лютого. Такі заходи були прийняті урядом на тлі напруженої обстановки: у країні з грудня минулого року не припинялися мітинги опозиції, що вимагає відставки кабміну. Масові акції супроводжувалися різними небезпечними інцидентами, під час одного з яких невідомий кинув бомбу в натовп демонстрантів, які зібралися навколо лідера опозиції Сутепа Таугсубана. Тоді поранення отримали десятки людей. Всього за час акцій протесту в Таїланді загинули 23 людини, більше 750 отримали поранення.
Черговий інцидент стався минулого тижня. Як повідомляв муніципальний Центр екстреної меддопомоги столиці Таїланду, в Бангкоку вибухнули одразу дві бомби – одна в центрі міста біля парку Люмпіні, який опозиціонери використовують як свій табор, друга – біля майданчика маніфестантів у районі Чаенг Ваттана. Внаслідок НП три людини отримали поранення.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас