Банк Росії відкликав ліцензію ще у 3-х банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Росії відкликав ліцензію ще у 3-х банків

Світ
2317
Банк Росії 18 березня відкликав ліцензію на здійснення банківських операцій у трьох банків: “Стройкредит”, “С банк” і “Російський земельний банк”, йдеться в заяві, розміщеній на сайті Центробанку РФ.
Минулого тижня “ Стройкредит”, який посідав 180-е місце в банківській системі РФ, встановив обмеження видачі вкладів у розмірі 100 тис. руб. на день, оскільки у нього були проблеми з видачею готівки з депозитних рахунків.
У повідомленні регулятора повідомляється, що “ВАТ КБ “Стройкредит” проводила високоризиковану кредитну політику і не створювалися адекватні прийнятим ризикам резерви на можливі втрати з позикової заборгованості і іншим активам. Кредитна організація здійснила значні вкладення в пайовий інвестиційний фонд, облік яких здійснювався за значно завищеною ціною”.
При цьому ВАТ КБ “Стройкредит” не виконував вимоги приписів наглядового органу про відображення в обліку і звітності свого реального фінансового становища. У зв’язку з цим звітні дані банку, що подаються в Банк Росії, були значно недостовірними, підкреслив ЦБ. Варто нагадати, що Банк “Стройкредит” є учасником системи страхування внесків.
ЗАТ “С банк”, що перебувало на 170-му місці за величиною активів, “проводило високоризиковану політику з розміщення залучених коштів і не створювало відповідні резерви на можливі втрати пропорційно прийнятим ризикам”. В результаті формування на вимогу спостережного органу адекватних резервів під низькоякісні активи кредитна організація повністю втратила власні кошти (капітал), пояснив у своєму повідомленні Банк Росії.
“Російський земельний банк”, що заснований в 1994 р. і перебував на 227-му місці в банківській системі РФ, на минулому тижні повідомив про тимчасове скорочення обслуговування клієнтів у зв’язку з масштабним технічним збоєм. Більш того, тоді ж покинув свій пост голова правління банку Олександр Сафронов.
Банк є учасником системи страхування внесків, обсяг яких становив 6,3 млрд руб.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас