Колишній чиновник FIFA отримав хабар у 2 мільйони доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колишній чиновник FIFA отримав хабар у 2 мільйони доларів

Світ
827
Колишній віце-президент FIFA Джек Уорнер і члени його сім’ї отримали близько 2 мільйонів доларів від однієї з катарських компаній незабаром після того, як Катар отримав чемпіонат світу-2022.
Катар виграв право проведення ЧС-2022 в грудні 2010 року. За даними The telegraf, незабаром після позитивного підсумку голосування членів виконкому FIFA трінідадець Уорнер отримав від фірми, підконтрольної колишньому представнику футбольної федерації Катару, 1,2 мільйона доларів, а його сини – 750 тисяч. Ще 400 тисяч були переведені одному з підлеглих Уорнера.
Розслідуванням справи займається ФБР, а старший син Уорнера, який проживає в Майамі, вже почав співпрацювати зі слідством, повідомляє РІА Новини.
У 2013 році на конгресі КОНКАКАФ був представлений детальний звіт про фінансові махінації Уорнера і екс-генерального секретаря конфедерації Чака Блейзера, заснований на документах і опитуванні 38 осіб. У доповіді наголошується, що Уорнер приховав від КОНКАКАФ, що центр розвитку, будівництво якого коштувало 25,9 мільйона доларів, був споруджений на землі, що належить компанії Уорнера.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас