Київ відповів Москві: Укрдержреєстр відкрив в Херсоні центр - з обслуговування жителів Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ відповів Москві: Укрдержреєстр відкрив в Херсоні центр - з обслуговування жителів Криму

Особисті фінанси
8139
Міністерство юстиції відкрило в Херсоні центри реєстрації майнових прав та громадянського стану для жителів Криму. Про це сьогодні повідомив голова Мін’юсту Павло Петренко після прес-конференції в Українському кризовому медіа центрі.
“Вони там призначили нібито міністра юстиції Криму, який з озброєними людьми намагався захопити приміщення наших органів юстиції. Ми точно так само заблокували доступ до інших реєстрів, щоб зберегти інформацію щодо наших громадян з нерухомості, з майнових прав, з інформації про підприємства та фізичні особи”, – сказав голова Мін’юсту.
Сьогодні ж міністр повідомив, що громадяни України, які проживають в Криму, можуть скористатися послугами Укрдержреєстру в Херсоні. “Розуміючи, що існують нагальні потреби у людей, що проживають в Криму, у переоформленні своїх прав, ми відкрили відповідні центри реєстрації майнових прав та громадянського стану в Херсоні”, – сказав Петренко.
“Всі 17 реєстрів, які обслуговуються Міністерством юстиції, можуть зробити ці дії тільки у Херсоні”, – додав він.
Також міністр Петренко заявив про загрозу державної та приватної власності на території Криму. “На сьогодні є загроза як для державної, так і приватної власності, тих об’єктів, які знаходяться на території Криму… Росія сьогодні порушила всі мислимі і немислимі норми міжнародного права, як публічного, так і приватного”​​, – зазначив Петренко.
Нагадаємо, Укрдержреєстр веде наступні реєстри: актів цивільного стану, іпотек, майнових прав на нерухомість, юросіб та фізосіб-підприємців, об’єднання громадян, ЗМІ та інформагентств, цивільних формувань.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас