Автомобілі в Криму подорожчають мінімум на 25% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автомобілі в Криму подорожчають мінімум на 25%

Особисті фінанси
3215
Якщо Крим приєднається до Російської Федерації, то автомобілі в регіоні можуть подорожчати мінімум на 25%, заявив генеральний директор Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів (ВААІД) Олег Назаренко.
“Якщо Крим приєднається до Росії, то поставки автомобілів на півострів проходитимуть транзитом через Україну (Порт Кавказ має дуже маленьку пропускну здатність. – прим. ред). Але постачання будуть здійснювати російські імпортери [адже Крим буде хоч і не визнаною міжнародним співтовариством частиною РФ]. І якщо і в Україні діє спецмито на імпорт авто в розмірі 10%, то в Росії воно становить 35%, тобто ціни на автомобілі в Криму виростуть мінімум на 25%”, – зазначає голова ВААІД.
Назаренко уточнив, що імпортні автомобілі подорожчають за рахунок спецмита, а авто, які будуть виготовлятися в Росії – за рахунок зростання вартості доставки.
Голова ВААІД також зазначив, що дилери раніше почали вивозити з Криму нові ще не продані автомобілі, і хоч автосалони продають авто, покупці можуть їх забрати тільки з салонів в Херсоні або Миколаєві.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас