Мінагропрод може ліквідувати дочірні структури Аграрного фонду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінагропрод може ліквідувати дочірні структури Аграрного фонду

Казна та Політика
306
Створені на початку 2014 року дочірні підприємства Аграрного фонду (АФ) “Агрофонд-зерно” і “Агрофінфонд” можуть бути ліквідовані, якщо за результатами аудиту фонду буде доведена їхня недоцільність.
“По Аграрному фонду буде проведена аудиторська перевірка, дослідження тих рішень, які приймалися щодо створення дочірніх підприємств, оскільки практично вони ще не працювали. Якщо є можливість наповнити їх реальним змістом, вони працюватимуть. Якщо нічим заповнити, то нас нічого не зупиняє для того, щоб переглянути це рішення”, – сказав міністр аграрної політики і продовольства Ігор Швайка.
Створена в січні цього року наказом Мінагропроду донька АФ “Агрофонд-зерно” повинна була взяти на себе функції товарного виробника при держструктурі. Як зазначав колишній міністр аграрної політики Микола Присяжнюк, “Агрофонд-зерно” стане окремим гравцем на зерновому ринку України, здійснюючи закупівлю, переробку зернових, реалізацію готової продукції. “Агрофінфонд”, як передбачалося, буде займатися інвестиційною діяльністю в агросекторі.
І. Швайка також повідомив, що проектом секвестру бюджету передбачено скорочення фінансової підтримки в АПК. Зокрема, це торкнеться програми створення оптових ринків сільськогосподарської продукції, виставкової діяльності міністерства, можливий також перегляд обсягу держпідтримки галузі тваринництва.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас