Світові виробники міді мають намір нарощувати видобуток, незважаючи на зниження ціни металу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світові виробники міді мають намір нарощувати видобуток, незважаючи на зниження ціни металу

Світ
430
Світові виробники міді планують розширювати виробничі потужності і можуть збільшити видобуток до рекордних рівнів цього року, незважаючи на значне падіння цін на мідь за останній час, пише газета Financial Times.
Вартість міді минулого тижня впала до рівня в $6415 за тонну – мінімального з липня 2010 року на тлі сигналів ослаблення попиту і високих запасів у Китаї.
На торгах у Гонконгу в понеділок ціна міді з поставкою через три місяці становить $6466,75 за тонну.
Виробники міді, включаючи найбільших з них – Codelco, Freeport-McMoRan, Glencore Xstrata і BHP Billiton – мають намір розширити виробничі потужності, з метою збільшення видобутку в цілому на 1,1-1,3 млн тонн міді на рік до 2016 року, свідчать дані дослідницької компанії SNL Financial.
Плановане збільшення виробництва приблизно еквівалентне річному видобутку міді на шахті Escondida в Чилі, яка є найбільшою в світі і забезпечує близько 5% глобальних поставок міді.
“Видобуток міді починає зростати швидше, ніж попит, після тривалого періоду, протягом якого зростання виробництва металу стримувалося”, – наголошується в річному звіті Rio Tinto, опублікованому 14 березня.
Той факт, що гірничодобувні компанії нарощують інвестиції у видобуток міді, каже про очікування зростання попиту на метал у довгостроковій перспективі.
Тим не менш, деякі компанії можуть відкласти або переглянути плани розширення виробництва на тлі падіння цін на мідь, вважають експерти.
Минулого року світовий видобуток міді збільшився більш ніж на 6% на тлі зростання випуску практично всіма найбільшими виробниками металу.
“Ми вважаємо, що багато із задуманих проектів будуть здійснені своєчасно, і варто очікувати надлишків на ринку міді в цьому і наступному році, – зазначає а налітік RBC Capital Markets Тім Хафф. – Водночас, завжди є ймовірність, що деякі з проектів реалізовуватимуться повільніше, ніж передбачалося”.
“Найбільші компанії мають найкращі можливості для здійснення проектів, а невеликі компанії можуть бути змушені відстрочити проекти”, – відзначає експерт.
Серед найбільших проектів, за рахунок яких, як очікується, буде досягнуто зростання видобутку міді в 2014 році, – Oyu Tolgoi, реалізований Rio Tinto в Монголії, проект Toromocho в Перу, оператором якого є китайська Chinalco, а також Ministro Hales в Чилі, реалізований Codelco.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас