Новітній атомний авіаносець США продовжить перебування в Середземномор'ї - через події в Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новітній атомний авіаносець США продовжить перебування в Середземномор'ї - через події в Криму

Світ
1682
Адміністрація Барака Обами, як очікується, в четвер оголосить про план Пентагону продовжити перебування авіаносної ударної групи на чолі з атомним авіаносцем “Джордж Буш” в східній частині Середземномор’я у зв’язку з подіями в Криму, повідомляє Сі-Ен-Ен з посиланням на інформованих американських представників.
За їх відомостями, рішення про продовження перебування в регіоні “Джорджа Буша”, який прямував в район Перської затоки, приймається для “заспокоєння союзників по НАТО” в суміжних з Україною країнах у зв’язку з подіями в Криму.
Джерело у владних структурах США повідомило телеканалу, що зараз розглядається, які військові активи “залишаються на місці, що йде, а що слід перемістити”.
За словами військового джерела, на якого посилається Сі-Ен-Ен, хоча дії США щодо Росії концентруються на дипломатичному напрямі, військова складова також широко обговорювалася на нараді в Білому домі 11 березня.
Говорячи про рішення продовжити перебування “Джорджа Буша” в Середземномор’ї, високопоставлений представник адміністрації повідомив телеканалу, що очікувати якої-небудь більшої гри мускулами або додаткових військових кроків до наміченого на неділю референдуму в Криму не варто.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас