Бразилія побудує новий авіаносець — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бразилія побудує новий авіаносець

Світ
796
Бразилія має намір в найближчі кілька років почати будівництво нового авіаносця. Про це, як повідомляє Agence France-Presse, заявив міністр оборони країни Селсо Аморім. За його словами, плани будівництва нового корабля опрацьовуються в даний час, проте перший авіаносець нового типу з’явиться щонайменше через 15 років.
Перспективний авіаносець, за словами Аморіма, повинен бути побудований в Бразилії. Причому при будівництві військові б хотіли використовувати креслення одного з вже існуючих іноземних проектів. Зарубіжні компанії зможуть взяти участь у будівництві авіаносного корабля. Інші подробиці про перспективний бразильський авіаносець поки не уточнюються.
В даний час на озброєнні ВМС Бразилії стоїть один авіаносець «Сан-Паулу» (колишній французький «Форш») типу «Клемансо». Цей корабель, закладений в 1957 році, увійшов до складу ВМС Франції в 1963 році, а в 2000 році був проданий Бразилії. Водотоннажність авіаносця при довжині 265 метрів і ширині 51,2 метра становить 33,7 тисячі тонн. Корабель здатний розвивати швидкість до 30 вузлів, а дальність його ходу становить сім тисяч миль.
«Сан-Паулу» озброєний двома зенітними артилерійськими установками Bofors L60 калібру 40 міліметрів, п’ятьма кулеметами калібру 12,7 міліметра і двома пусковими установками зенітних ракет Crotale EDIR. До авіагрупи авіаносця входять 39 літальних апаратів: 22 літаки і 17 вертольотів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас