Спадок Азарова і Арбузова: борг з відшкодування ПДВ становить близько 17 млрд грн, а переплата податку на прибуток - 19 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Спадок Азарова і Арбузова: борг з відшкодування ПДВ становить близько 17 млрд грн, а переплата податку на прибуток - 19 млрд

Казна та Політика
2775
Борг держави з відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) платникам податків становить близько 17 млрд грн, переплата податку на прибуток підприємств – 19 млрд грн.
Про це повідомив міністр фінансів України Олександр Шлапак під час представлення новопризначених заступників міністра доходів і зборів України – керівників ліквідаційної комісії в Києві в четвер.
“Велика проблема полягає в тому, що у нас є переплата за різними податками. Переплата податку на прибуток становить близько 19 млрд грн.
Що ми будемо робити з невідшкодованим ПДВ? За останньою статисткою близько 17 млрд (гривень – ІФ) сьогодні не відшкодовано”, – підкреслив він.
Міністр зазначив, що на сьогодні існує проблема виконання плану-графіка сплати податкових платежів і зборів.
“Те, що ми маємо на сьогоднішній день: 65% ми не можемо зібрати з податків, а щодо мит ми не можемо зібрати понад 50%. Це не нормальна ситуація. У нас товарообіг впав на 14,7%, але не на 50%. У нас серйозно просіла економіка – на 9%, але не на 35%. А по Єдиному соціальному внеску – зібрано 75%, але у нас не впали зарплати на 25%! Тут як казав Жванецький, “щось не так з консерваторією”. Розбирайтеся, дивіться, що робиться”, – навів дані статистики О.Шлапак.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас