Рада підтвердила курс України на євроінтеграцію - і постановила вжити першочергових заходів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада підтвердила курс України на євроінтеграцію - і постановила вжити першочергових заходів

Казна та Політика
1266
Верховна Рада ухвалила постанову “Про підтвердження курсу України на інтеграцію до Європейського Союзу та першочергові заходи в цьому напрямку”. За відповідний проект постанови № 4419 проголосували 252 депутата.
У документі парламент, зокрема, рекомендує виконуючому обов’язки Президента України закликати Європейський Союз невідкладно застосувати всі наявні важелі впливу до Російської Федерації у зв’язку з її діями, спрямованими проти миру, суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України. Олександр Турчинов також повинен уповноважити Прем’єр-міністра України якнайшвидше підписати від імені України Угоду про асоціацію з ЄС.
Кабінету Міністрів рекомендується вжити заходів, необхідних для укладення та виконання СА, зокрема активізувати підготовку Програми реалізації СА і створення національної системи координації цієї діяльності.
Уряд також має визначитися щодо технічних і правових аспектів укладання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у частині створення поглибленої та всеосяжної Зони вільної торгівлі.
Крім того, Кабміну рекомендується вжити заходів щодо завершення виконання першого (законодавчого) етапу Плану дій з лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України. Зокрема, він повинен завершити виконання завдань із введення біометричних проїзних документів, вирішити питання про надання безоплатної медичної допомоги особам, які звернулися за міжнародним захистом в Україні.
Уряд повинен внести на розгляд Верховної Ради проекти законів про протидію дискримінації в Україні, а також про реалізацію державної антикорупційної політики.
Кабмін повинен активізувати переговори з Європейським Союзом щодо збільшення обсягів секторальної бюджетної підтримки; звернутися до ЄС, міжнародних фінансових організацій і країн-донорів з проханням якнайшвидшого скликання міжнародної донорської конференції; забезпечити взаємодію з інститутами Євросоюзу щодо сприяння поверненню в Україну коштів, отриманих незаконним шляхом; продовжити переговори з ЄС про диверсифікацію джерел і шляхів постачання енергоносіїв в Україну, в т.ч. з використанням можливостей поставки газу з країн Центральної Європи через ГТС України в реверсному режимі; забезпечити якнайшвидше укладення Угоди між Україною та Європейським Союзом про Спільний авіаційний простір; вжити заходів, необхідних для посилення регіонального та прикордонного співробітництва між Україною та Європейським Союзом.
Нагадаємо, 6 березня Євросоюз розділив угоду про асоціацію з Україною на дві частини – політичну й економічну – і висловив готовність підписати політичну частину найближчим часом. При цьому торгові преференції Київ отримає ще до підписання економічної частини УА.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас