Лукашенко: Можу підказати владі України, як управляти країною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко: Можу підказати владі України, як управляти країною

Казна та Політика
3192
Президент Білорусії Олександр Лукашенко під час засідання Ради безпеки республіки прокоментував ситуацію в Україні. Він запропонував новій владі країни “поменше бігати по закордонах” і побільше працювати, повідомляє агентство БЕЛТА.
Пожалівши український народ, який, за словами Лукашенка, не заслуговує того, що з ним зараз твориться, білоруський президент заявив, що не збирається заважати київським політикам. “Ми не переривали ніякі зв’язки з Україною, насамперед економічні. Ми завжди йшли назустріч побажанням українського бізнесу і досі це робимо”, – сказав він.
“Мене останнім часом все частіше, третируючи вже, запитують: от ви як людина, у якої коріння зариті між Черніговом і Києвом, що треба робити, щоб подолати кризу? Я жартома відповідаю: ви не напружуйтеся, просто потрібно працювати, а якщо ви не знаєте, що робити, довірте нам цю країну і до кінця року ми забезпечимо там і стабільність, і єдність народу, і цілісність держави. У сухому залишку – треба менше бігати по закордонах, а займатися власною країною і добробутом власного народу. Як це робити, якщо треба, підкажемо і допоможемо”, – додав Лукашенко.
Розповів президент Білорусії і про свої відносини з Москвою. За словами Лукашенка, він знаходиться в постійному контакті з Володимиром Путіним, але діє самостійно. “На мене ніхто не тисне, ніякі кремлі та інші на мене ніколи не тиснули, тому що це безперспективно або, як кажуть дипломати, контрпродуктивно. На мене нема чого тиснути”, – сказав президент Білорусії.
“Ми будемо чітко пильнувати інтереси нашої держави і наших друзів, сусідів, союзників”, – сказав Лукашенко, додавши, що Мінськ готовий запропонувати Москві розмістити на території республіки додатково 15 військових літаків. За його словами, це пояснюється активністю НАТО і посиленням ВВС альянсу в Литві.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас