Після 2 тижнів роботи, люстраційний комітет подав у раду прізвища 7 чиновників: також готові 2 законопроекти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Після 2 тижнів роботи, люстраційний комітет подав у раду прізвища 7 чиновників: також готові 2 законопроекти

Казна та Політика
3026
Голова люстраційного комітету України при Кабінеті міністрів Єгор Соболєв вважає, що український парламент повинен прийняти перші рішення про люстрацію чиновників вже в четвер.
“Ми закликаємо парламент закріпити прийняття цього рішення спеціальним політичним актом вже завтра”, – сказав Єгор Соболєв на брифінгу в середу в Києві.
За його словами, люстраційний комітет вважає, що перше рішення, яке повинен прийняти парламент, – це рішення про люстрацію людей, які “відповідальні за кров на Майдані Незалежності під час мирних акцій протестів”.
Соболєв підкреслив, що закон пропонує заборонити займати державні посади і балотуватися протягом усього життя таким персонам, як Віктор Янукович, екс-голова адміністрації президента Андрій Клюєв, колишній перший заступник голови адміністрації президента Андрій Портнов, екс-міністр юстиції Олена Лукаш, екс-генпрокурор Віктор Пшонка, екс-голова МВС Віталій Захарченко, екс-голова СБУ Олександр Якименко.
Голова люстраційного комітету також повідомив, що комітет підтримує ініціативу Міністерства юстиції України, якою пропонується звільнити і не давати право носити суддівську мантію протягом 5 років суддям, які “прикривали терор під час Майдану”.
Єгор Соболєв зазначив, що ці два законопроекти вже розроблені і передані до Верховної Ради і парламент може ставити їх на голосування.
Він також пояснив, що коли ці рішення будуть прийняті, то буде підготовлена низка законопроектів з люстрації, які “повинні створити базу для проведення люстрації в правоохоронних органах, в судових органах та всієї державної машини в цілому”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас