В Україні будуватимуть IT-систему по естонській моделі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні будуватимуть IT-систему по естонській моделі

Казна та Політика
5931
Прискорити розвиток інформаційного суспільства і швидше впровадити електронне управління в Україні допоможуть естонські фахівці. Про це йшлося під час зустрічі Міністра економічного розвитку і торгівлі України Павла Шеремети з головою парламентської групи Естонія – Україна Тинісом Пальтсом.
Як зазначили в прес-службі Мінекономрозвитку, втілення в життя системи електронного управління стане реальною можливістю підняти спілкування в діловій сфері на якісно новий рівень, адже він є одним з найдієвіших інструментів розвитку інформаційного суспільства. Ця форма організації державного управління, за допомогою інформаційно-комунікативних технологій активізує і робить більш ефективно. і швидкою взаємодію органів державної влади та органів місцевого самоврядування між собою, з суспільством і бізнесом.
“Нам потрібно прискорити перехід до електронного управління, оскільки це сприятиме відкритості та прозорості влади для громадян, представників бізнесу та громадських організацій”, – сказав Павло Шеремета.
Тиніс Пальтс запевнив, що відомі у світі естонські фахівці, які реалізували ці ініціативи на батьківщині, готові допомогти українським колегам і надати необхідні консультації.
“Наші фахівці допомагали свого часу Грузії та іншим країнам, а тепер можемо допомогти побудувати відповідну систему і в Україні”, – зазначив Тиніс Пальтс.
Як зазначив Тиніс Пальтс, Україна зараз має більш виграшну позицію для впровадження електронного управління, ніж західноєвропейські країни. Адже там система вводилася на старих, вже існуючих платформах, а Україна – чистий аркуш, на якому можна вибудувати необхідну форму електронного управління.
Нагадаємо, минулого року Україна поліпшила свій показник у рейтингу розвитку інформаційних і комунікаційних технологій Міжнародного Союзу Електрозв’язку ООН.
“IT є галуззю, в якій Україна може конкурувати з провідними країнами світу. У 2013 році наша держава поліпшила свій показник у рейтингу розвитку інформаційних і комунікаційних технологій Міжнародного Союзу Електрозв’язку ООН і піднялася на 68 місце. За оцінками Світового банку, до 2015 року Україна може зайняти шосте місце в світі за обсягом ІТ-експорту. Через кілька років ІТ-експорт буде одним з ключових джерел надходження коштів до бюджету України”, – зазначив голова Комітету Верховної Ради з питань інформатизації та інформаційних технологій Валерій Омельченко.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас