США і Нідерланди почали розслідування діяльності Vimpelcom в Узбекистані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США і Нідерланди почали розслідування діяльності Vimpelcom в Узбекистані

Фондовий ринок
743
США і Нідерланди почали розслідування діяльності компанії Vimpelcom Ltd в Узбекистані, повідомляється в прес-релізі корпорації. Комісія з цінних паперів і бірж зажадала від мобільного оператора низку документів. Крім того, штаб-квартиру Vimpelcom в Амстердамі відвідали представники нідерландської влади.
Компанія заявляє, що має намір повною мірою співпрацювати зі слідством. Що саме викликало питання у регуляторів, не повідомляється.
У жовтні минулого року стало відомо, що податкова служба Узбекистану почала позапланову перевірку мобільного оператора Unitel, що є місцевою «дочкою» Vimpelcom. Крім того, в Unitel проводила перевірку також Державна інспекція зв’язку країни, яка видає дозволи на експлуатацію базових станцій.
Vimpelcom придбав Unitel в 2006 році у оператора «Бакрі Узбекистан Телеком» і міжнародного консорціуму на чолі з грецькою Germanos. Сума угоди становила 260 мільйонів доларів.
«Вимпелком» входить до великої трійки російських стільникових операторів поряд з МТС і «Мегафон». Головний холдинг Vimpelcom, зареєстрований в Нідерландах, був утворений в результаті злиття ряду телекомунікаційних активів в Росії, країнах СНД, а також в Італії, кількох державах Африки та Азії. Основними акціонерами холдингу є норвезький мобільний оператор Telenor (43 відсотка) і російська компанія Altimo (47,9 відсотка).
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас