У Китаї обговорюють перший дефолт в історії китайського боргового ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї обговорюють перший дефолт в історії китайського боргового ринку

Світ
1264
Китайський регулятор призначив зустріч інвесторам, які стали власниками облігацій Shanghai Chaori Solar Energy Science and Technology. Компанія в п’ятницю не змогла розплатитися за своїми зобов’язаннями.
Таке в історії китайського боргового ринку сталося вперше, тому й увага до цієї події підвищена. Отже, зустріч призначена на 26 березня, обговорювати сторони будуть можливі подальші дії.
Регулятор попросив усіх власників боргу пред’явити свої права відповідно до умов, які опубліковані на сайті Шеньженській фондової біржі. Водночас регулятор звернувся до самої фірми Chaori з вимогою знайти можливості для виконання своїх зобов’язань в будь-якому вигляді. Тобто компанія, швидше за все, подасть цивільний позов.
China Securities, яка і регулює ринок, запросила у власників право розпоряджатися заставою за облігаціями. Вона також пропонує інвесторам подати відповідні позови для проведення процедури реструктуризації та банкрутства.
Разом з тим Shanghai Chaori Solar Energy Science and Technology шукає інші шляхи виходу із ситуації. За інформацією агентства Reuters, вона веде переговори з іншими компаніями про продаж частини свого бізнесу, а кошти планує направити на погашення боргів.
Рейтингове агентство Pengyuan Credit Rating помістило рейтинг Chaori на перегляд, тому що компанія продовжувала нести рекордні збитки в 2013 р. і не смола впоратися із зобов’язаннями. Нагадаємо, що на самому початку оцінка надійності Chaori була на рівні “AA”, але 18 травня Pengyuan знизив її до “CCC”.
Другий дефолт вже напоготові
Багато трейдерів намагаються знайти взаємозв’язок між падінням міді та новинами про компанію Baoding Tianwei Baobian Electric, які приходять останнім часом. А справа в тому, що компанія ця, ​​схоже, стане другою після Chaori, яка не зможе розплатитися за своїми облігаціями.
Пізно ввечері в понеділок компанія була попереджена, що її облігації можуть пройти процедуру делістингу з біржі, так як Baoding Tianwei Baobian Electric понесла за підсумками 2013 р. збиток у 5,23 млрд юанів. Збитки компанія зазнає другий рік поспіль. Справа в тому, що за правилами біржі бонди компанії, яка несе збитки два роки поспіль, повинні бути виключені зі списку торгованих на майданчику.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас