Прем'єр міністр пояснив кримчанам - їх чекає доля Абхазії "з бандами, безробіттям та наркотиками" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр міністр пояснив кримчанам - їх чекає доля Абхазії "з бандами, безробіттям та наркотиками"

Казна та Політика
8877
Так званий уряд Криму є нелегітимним, будь-який референдум у Автономній республіці також буде нелегітимним і світ його не визнає. Про це заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк із трибуни Верховної Ради.
“Від імені уряду України заявляю про те, що жодної легітимної влади у вигляді так званого уряду Автономної республіки Крим на території автономії не існує. Це угруповання бандитів, яке захопило в неконституційний спосіб владу і підтримується російськими військовими”, – сказав Яценюк.
“Саме тому по Криму ми повинні розпочати загальнонаціональний політичний діалог. І уряд до цього готовий. Але цей діалог не буде проводитись під дулами пістолетів і під російськими танками”, – наголосив прем’єр-міністр.
Він зазначив: “Ми готові до того, щоб територія автономії, яка є і буде невід’ємною складовою української держави, процвітала”.
“Але думаю, що українці, які проживають на території Криму, и (тут Яценюк перейшов на російську – ред.) как себя называют эти люди – крымчане… Мы с глубоким уважением относимся к нашим крымчанам – потому что это наши крымчане, это наша страна, наша территория, и она есть была и будет частью Украины… Напевно, вони не знають про те, що відбулося в Абхазії, в Осетії, у Придністров’ї”, – сказав Яценюк.
“Я отримав дані про те, як зараз люди живуть в Абхазії. З 5 мільярдів доларів, які було обіцяно, прийшло всього-на-всього 500, які були розкладені злочинними так званими сепаратистськими урядами, які знаходяться на відповідних територіях. У людей нема ні зарплат, ні роботи, ні безпеки. Я вже не кажу про те, що там забули, як відпочиваючі виглядають”, – заявив він.
“Зате там є банд формування, бандугрупування, там зруйновані санаторії, там проходить торгівля зброєю, наркотиками – от що відбувається на цих територіях. Такої долі хочуть “зелені чоловічки”, які зараз їздять – у загальному складі 18 тисяч людей по території Криму”, – додав Яценюк.
“Крим не заслуговує такої долі. І ми будемо боротися за нашу єдність, за кожного кримчанина і його долю, який сьогодні проживає на території Автономії”, – запевнив він.
Голова уряду також переконаний, що незаконний референдум у АРК не визнає світ.
“Що стосується так званого референдуму. Я подивився, в яких країнах (крім Росії) був визнаний референдум по Абхазії. Серйозний перелік: Венесуела, Нікарагуа, Науру і Тувалу. Я думаю, що до цього списку по Криму ще може приєднатися Північна Корея і Сирія”, – сказав Яценюк.
“Жодного легітимного референдуму в Криму не буде проведено. І будь-які так звані рішення так званого референдуму не мають жодної юридичної сили”, – сказав Яценюк.
“У п’ятницю ми очікуємо рішення Венеціанської комісії про те, що проведення референдуму в Криму – як і прийняття Державною Думою Росії закону про фактичну анексію української території , є порушенням норма міжнародного права”, – додав він.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас