Сьогоднішнє рішення кримськотатарський народ чекав 70 років - глава парламенту Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сьогоднішнє рішення кримськотатарський народ чекав 70 років - глава парламенту Криму

Казна та Політика
11141
Верховна рада Криму прийняла декларацію про незалежність автономної республіки і Севастополя. Про це повідомляється на сайті парламенту. За декларацію проголосували 78 з 100 депутатів Верховної ради. За незалежність Севастополя проголосувала міська рада.
Виступаючи перед депутатами парламенту Криму, глава Верховної Ради АРК Володимир Константинов зазначив, що прийняте рішення можна назвати “історичним”, такого рішення кримськотатарський народ чекав 70 років – з моменту трагедії депортації. Про це УНН повідомили в прес-службі Верховної Ради АРК.
“Ніяких подібних рішень, які виносяться на цю сесію, кримськотатарський народ ніколи не отримував ані від керівництва Радянського Союзу, ані від влади незалежної України. Це те, за що народ боровся багато десятиліть. І це те, що дозволить кримчанам всіх національностей успішно розвиватися і почувати себе безпечно і комфортно на нашій кримській землі”, – підкреслив спікер.
Він зазначив, що “у наш доленосний час, в момент історичного вибору, перед яким зараз опинився Крим, нам, як ніколи, необхідна міжетнічна згода і єдність кримчан всіх національностей”.
“Ми навчилися жити разом у нашому спільному домі – в Криму. Ми розуміємо проблеми і турботи один одного. Але нам належить ще зробити важливі кроки від взаєморозуміння до взаємної довіри. Сьогодні нам надається така можливість – зробити рішучий крок до побудови в Криму суспільства міжетнічного миру і згоди”, – сказав він.
В. Константинов висловив подяку за посередницькі зусилля і всебічну допомогу в досягненні домовленості, яка ляже в основу міжетнічного миру і спокою в Криму, президенту Республіки Татарстан Рустаму Мінніханову.
“Ми завжди знали, що Татарстан – братська для нас республіка. Тепер він стає ще й гарантом миру і стабільності в Криму”, – сказав він.
Глава парламенту висловив впевненість в тому, що сьогодні є унікальний шанс відкрити новий етап кримської історії, в ході якого “​​ми зуміємо реалізувати девіз герба нашої республіки – “Процвітання в єдності!”.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас